SĮ „Kaišiadorių paslaugos“ įsipareigoja gerbti ir saugoti asmens duomenis ir asmenų privatumą.

SĮ „Kaišiadorių paslaugos“ privatumo politika apibrėžia įmonės įsipareigojimą ir atsakomybę, siekiant apsaugoti ir
gerbti asmens privatumą; paaiškina, kaip įmonė renka, naudoja ir saugo (tvarko) asmens duomenis;
informuoja duomenų subjektus apie tai, kaip jų asmens duomenys yra tvarkomi ir kokias teises turi
kiekvienas duomenų subjektas.

Tvarkydami duomenų subjektų asmens duomenis SĮ „Kaišiadorių paslaugos“ laikosi Europos Sąjungos teisės aktų reikalavimų, Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo, Lietuvos Respublikos elektroninių ryšių įstatymo ir kitų tiesiogiai taikomų teisės aktų, reglamentuojančių asmens duomenų apsaugą, taip pat kompetentingų institucijų nurodymų.

SĮ „Kaišiadorių paslaugos“ svetainė, kaip ir dauguma interneto svetainių, renka duomenis apie www.kaisiadoriupaslaugos.lt lankytojus. Tai padeda mūsų įmonei suprasti, kiek naudingas yra mūsų interneto svetainės turinys bei kaip galime jį tobulinti ateityje.

SĮ „Kaišiadorių paslaugos“, rinkdama duomenis interneto svetainėje www.kaisiadoriupaslaugos.lt, visada vadovaujasi šia Privatumo politika, kurioje rasite išsamią informaciją apie tai, kokius duomenis SĮ „Kaišiadorių paslaugos“ renka, kaip šiuos duomenis naudoja bei kas turi prieigą prie šių duomenų.

Jūs turite daug teisių, leidžiančių Jums kontroliuoti savo privatumą, ir SĮ „Kaišiadorių paslaugos“ užtikrina galimybę jomis pasinaudoti. Toliau rasite informaciją, kaip galite tai padaryti. Turėdami klausimų ar pastebėjimų dėl šios politikos, kviečiame susisiekti su SĮ „Kaišiadorių paslaugos“ žemiau nurodytais kontaktais.

Jūsų duomenų valdytojas

Jūsų asmens duomenų valdytojas yra SĮ „Kaišiadorių paslaugos“ įmonė Lietuvoje, kurios kontaktinius duomenis rasite čia:http://www.kaisiadoriupaslaugos.lt/kontaktai/

Kokius duomenis renka SĮ„Kaišiadorių paslaugos“ ir kaip juos naudoja?

Interneto svetainės lankomumo statistika

SĮ „Kaišiadorių paslaugos“ nuolat tobulina savo interneto svetainę ir siekia, kad naudotis ja būtų kuo lengviau. Todėl SĮ „Kaišiadorių paslaugos“ būtina žinoti, kuri informacija yra aktualiausia svetainės lankytojams, kaip dažnai jie prisijungia, kokias naršykles ir įrenginius naudoja, kokį turinį dažniausiai skaito, iš kokių jie yra regionų – tad renkami panašūs demografiniai bei statistiniai duomenys.

SĮ „Kaišiadorių paslaugos“ renka šią informaciją naudodama automatinį „Google Analytics“ įrankį, kuris leidžia SĮ „Kaišiadorių paslaugos“ užfiksuoti ir analizuoti lankytojų įpročius interneto svetainėje. Čia rasite daugiau informacijos apie tai, kaip veikia „Google Analytics“ ir kokią informaciją šis įrankis leidžia
rinkti ir analizuoti – https://support.google.com/analytics/answer/1012034?hl=lten&ref_topic=6157800

SĮ „Kaišiadorių paslaugos“, būdama įmone, naudoja šiuos duomenis, turėdama teisėtą interesą geriau suprasti savo klientų poreikius ir pageidavimus tuo tikslu, kad galėtų geriau teikti paslaugas bei padaryti publikuojamą informaciją labiau prieinamą.

Bet kada galite išjungti duomenų apie Jus rinkimo funkciją „Google Analytics“, kaip tai aprašyta čia:https://tools.google.com/dlpage/gaoptout/.

Serverio įrašai

Serveris, kuriame talpinama SĮ „Kaišiadorių paslaugos“ interneto svetainė, taip pat gali įrašyti užklausas, kurias pateikiate serveriui (Jūsų atidaromos interneto svetainės adresas, Jūsų naudojamas įrenginys ir naršyklė, Jūsų IP adresas ir prisijungimo laikas). Šie duomenys yra naudojami tik techniniais tikslais – užtikrinti, kad svetainė tinkamai ir saugiai veiktų bei išnagrinėti galimus saugumo pažeidimus.

Pagrindas šių duomenų rinkimui ir naudojimui yra SĮ „Kaišiadorių paslaugos“ teisėtas interesas užtikrinti SĮ „Kaišiadorių paslaugos“ interneto svetainės techninį prieinamumą ir saugumą.

Slapukai (angl. Cookies)

Kas yra slapukai?

Slapukas yra nedidelis tekstinis elementas, kurį interneto svetainė išsaugo Jūsų kompiuteryje ar mobiliajame įrenginyje, kai apsilankote kurioje nors svetainėje. Tai leidžia svetainei tam tikrą laiką prisiminti Jūsų veiksmus ir nustatymus (pvz. prisijungimo vardas, kalba, raidžių dydžiai ir kiti vaizdo nustatymai) tuo tikslu, kad Jums nereiktų kaskart juos įvesti pakartotinai apsilankius svetainėje ar naršant po jos atskirus vidinius puslapius.

Kaip SĮ „Kaišiadorių paslaugos“ naudoja slapukus?

SĮ „Kaišiadorių paslaugos“ naudoja slapukus, kad surinktų Jūsų IP adreso ir naršymo informaciją, tokią kaip aplankytos interneto svetainės ar kiekviename tinklapyje praleistas laikas. Tai leidžia interneto svetainei prisiminti Jūsų sistemą ir nustatymus.

Kiti slapukai leidžia SĮ „Kaišiadorių paslaugos“ stebėti svetainės srautus ir vartotojų veiksmus svetainėje – SĮ „Kaišiadorių paslaugos“ šiuos duomenis naudoja lankytojų elgesio analizei bei tam, kad pagerintų lankymosi svetainėje patirtį. Šie slapukai yra įdiegiami ir naudojami „Google Analytics“ įrankio pagalba.

Slapukai yra įdiegiami Jūsų įrenginyje tik Jums sutikus, išskyrus slapukus, kurie reikalingi išimtinai techniniam svetainės veikimui užtikrinti. Pažymėtina, kad, jei nesuteikiate interneto svetainei teisės naudoti slapukus, kai kurios svetainės funkcijos gali iš dalies arba visiškai neveikti.

Teisinis pagrindas naudoti slapukus yra SĮ „Kaišiadorių paslaugos“ teisėtas interesas užtikrinti interneto svetainės techninį funkcionavimą. Tais atvejais, kai slapukai naudojami siekiant prisiminti Jūsų pasirinktis bei kaupti statistiką, teisinis pagrindas slapukų naudojimui yra Jūsų sutikimas.

Kaip valdyti slapukus?

Jūs galite bet kada, vos panorėję valdyti ir / arba ištrinti slapukus – kaip tai padaryti, sužinosite čia:http://www.youronlinechoices.com/. Galite ištrinti visus Jūsų įrenginyje jau esančius slapukus; be to, daugumoje naršyklių galite nustatyti, kad jos neleistų įdiegti slapukų. Tačiau jei tai padarysite, gali tekti rankiniu būdu įvesti savo pageidaujamus nustatymus kaskart apsilankius interneto svetainėje. Be to, kai kurios paslaugos ir funkcijos gali neveikti.
Rinkodara

Jei SĮ „Kaišiadorių paslaugos“ interneto svetainėje užsisakysite SĮ „Kaišiadorių paslaugos“ naujienlaiškį ar kitu būdu suteiksite SĮ „Kaišiadorių paslaugos“ savo verslo / privačius kontaktinius duomenis, SĮ „Kaišiadorių paslaugos“ gali siųsti Jums naujausią informaciją, naujienlaiškius, susijusius su įmonės teikiamomis atliekų tvarkymo paslaugomis.

SĮ „Kaišiadorių paslaugos“ siekia su klientais ir kitais naujienlaiškių gavėjais dalintis tik aktualiomis ir savalaikėmis naujienomis, informaciniais pranešimais. SĮ „Kaišiadorių paslaugos“ tai įgyvendina vadovaudamasi šia Rinkodaros privatumo politika, kuri saugo Jūsų privatumo interesus. Apie tai plačiau: Rinkodaros politika.

Profiliavimas

SĮ „Kaišiadorių paslaugos“ gali naudoti interneto svetainės lankytojų statistinius duomenis tam, kad analizuotų lankomumo bei demografines tendencijas, tačiau SĮ „Kaišiadorių paslaugos“ nesukuria individualių asmeninių profilių kiekvienam lankytojui.

Kas turi prieigą prie Jūsų duomenų

Prieigą prie statistinių duomenų apie SĮ „Kaišiadorių paslaugos“ lankytojus turi SĮ „Kaišiadorių paslaugos“ darbuotojai, atsakingi už šių duomenų analizę ir interneto svetainės tobulinimą bei partneriai, kurie teikia SĮ „Kaišiadorių paslaugos“ interneto svetainės turinio valdymo įrankius arba SĮ „Kaišiadorių paslaugos“ svetainės talpinimo (angl.hosting) paslaugas.

„Google Analytics“ įrankį suteikia įmonė „Google Inc.“ (JAV įmonė), tad ji taip pat turi prieigą prie šiuo įrankiu surinktų statistinių duomenų. „Google Inc.“ yra įsipareigojusi taikyti ES-JAV Privatumo skydo principus, kurie užtikrina, kad paslaugų teikėjas atitinka ES privatumo standartų reikalavimams. Šiam teikėjui taip pat taikomi sutartiniai įpareigojimai užtikrinti privatumą. Apie tai galite paskaityti čia: https://www.google.com/analytics/term/dpa/dataprocessingamendment_20160909.html.

Kiek ilgai SĮ „Kaišiadorių paslaugos“ išsaugo duomenis?

SĮ „Kaišiadorių paslaugos“ naudoja surinktus duomenis analizei iki trejų metų.

Slapukai paprastai galioja trumpai (vieną dieną, savaitę ar mėnesį), bet kai kuriais atvejais gali galioti ir iki vienerių metų.

Jūsų teisės ir kaip galite jomis pasinaudoti. Jūs turite teisę:

  • kreiptis į įmonę su prašymu suteikti informaciją apie įmonės tvarkomus Jūsų asmens
    duomenis;
  • kreiptis į įmonę su prašymu ištaisyti Jūsų asmens duomenis ir (arba) sustabdyti tokių asmens
    duomenų tvarkymo veiksmus, išskyrus saugojimą, – tuo atveju, kai susipažinus su asmens
    duomenimis, Jūs nustatote, kad duomenys yra neteisingi, neišsamūs ar netikslūs;
  • kreiptis į įmonę su prašymu sunaikinti asmens duomenis ar sustabdyti tokių asmens duomenų tvarkymo veiksmus, išskyrus saugojimą, – tuo atveju, kai susipažinus su savo asmens duomenimis, Jūs nustatote, kad asmens duomenys yra tvarkomi neteisėtai arba nesąžiningai;
  • nesutikti, kad būtų tvarkomi Jūsų asmens duomenys, kai šie duomenys tvarkomi ar ketinami
    tvarkyti tiesioginės rinkodaros tikslais arba dėl teisėto intereso, kurio siekia įmonė arba trečiasis
    asmuo, kuriam teikiami asmens duomenys;
  • Jeigu Jums kelia susirūpinimą įmonės veiksmai / neveikimas, kuriais galimai nesilaikoma šio
    privatumo pranešimo arba teisės aktų reikalavimų, galite kreiptis į įmonę, bet kuriuo Jums
    patogiu būdu.
  • raštu – el. paštu: paslaugoskaisiadorys.lt
  • žodžiu – tel. 8 346 60139; 8 346 5 31 70
  • raštu – adresu: Gedimino g. 133, LT 56149 Kaišiadorys.

Jūs galite naudotis savo teisėmis pagal galiojančias ES ir vietos teisės aktų nuostatas.
Jei Jums paprašius Jūsų asmens duomenys yra ištrinami, SĮ „Kaišiadorių paslaugos“ išsaugos tik tokios informacijos kopijas, kurios yra būtinos siekiant apsaugoti trečiųjų šalių teisėtus interesus, laikytis valstybės institucijų įpareigojimų, spręsti ginčus, atpažinti trikdžius arba įpareigoti laikytis bet kokių susitarimų, kuriuos esate sudarę su SĮ „Kaišiadorių paslaugos“.

Teisė pateikti skundą

Jei manote, kad buvo pažeistos Jūsų teisės į privatumą, galite pateikti skundą atitinkamai valdžios institucijai toje ES šalyje, kurioje gyvenate. Tokių institucijų kontaktinius duomenis rasite čia: http://ec.europa.eu/newsroom/article29/item-detail.cfm?item_id=612080.

Rinkodaros politika

Rinkodaros privatumo politika nurodo, kokius Jūsų asmens duomenis rinkodaros tikslais renka SĮ „Kaišiadorių paslaugos“, kaip juos naudoja ir kam atskleidžia. Taip pat šioje politikoje pateikiama svarbi informacija apie Jūsų turimas teises, susijusias su Jūsų asmens duomenimis.

Prašome susipažinti su Rinkodaros privatumo politika ir susisiekti su SĮ „Kaišiadorių paslaugos“, jei turite su ja susijusių klausimų ar komentarų.

Jūsų duomenų valdytojas

SĮ „Kaišiadorių paslaugos“ įmonė Lietuvoje yra Jūsų asmens duomenų valdytojas. SĮ „Kaišiadorių paslaugos“ kontaktinius duomenis rasite čia: http://www.kaisiadoriupaslaugos.lt/kontaktai/

Kas turi prieigą prie Jūsų asmens duomenų

Jūsų asmens duomenys gali būti atskleidžiami:
• Su jumis bendraujantiems arba už rinkodarą atsakingiems SĮ „Kaišiadorių paslaugos“ darbuotojams.
• Trečiosioms šalims, kurios teikia paslaugas SĮ „Kaišiadorių paslaugos“, tarp jų – rinkodaros įmonėms, informacinių technologijų paslaugų teikėjams, audito įmonėms ir kitiems tiek, kiek tai būtina rinkodaros vykdymo tikslais.

Kiek laiko SĮ „Kaišiadorių paslaugos“ saugo Jūsų asmens duomenis?

Jūsų kontaktinė informacija bus saugoma ir tvarkoma rinkodaros tikslais tol, kol Jums ar Jūsų atstovaujamai organizacijai aktualios SĮ „Kaišiadorių paslaugos“ teikiamos atliekų tvarkymo paslaugos. SĮ „Kaišiadorių paslaugos“ imasi priemonių kuo geriau užtikrinti, kad neaktualūs asmens duomenys būtų atnaujinti, o nebereikalingi asmens duomenys – ištrinti.